Живея високосно

0 / 5 (0 гласа)


20.00 лв.

Автор: Георги Константинов
Заглавие: "Живея високосно"
стихотворения
Формат 14,0 см./21,0 см.
132 стр., меки корици
хартия 80 гр. кв.м. обемна,
меки корици

цена 20,00 лв.  

 


 

“ЖИВЕЯ ВИСОКОСНО”– ЮБИЛЕЙНА СТИХОСБИРКА
НА ГЕОРГИ КОНСТАНТИНОВ

В навечерието на своята 80-годишнина поетът Георги Константинов ни изненадва много приятно с нова поетическа книга: ”Живея високосно”. Дори самото заглавие е находчива метафора на един мечтан стремеж за извисяване над  сивия и тревожен ден на света. Изненадата навярно ще е по-голяма, ако кажем, че почти всички стотина стихотворения в тази книга са нови, сътворени в последните 2-3 години. Отново читателят ще се срещне с  вълнуващи творби, написани мъдро и живописно, с характерното за този поет съчетание от искрена емоционалност, чувство за хумор и неповторим усет за съвременност. Широк е кръгът от теми, вдъхновили поетичното перо: стихове за любовта и приятелството, за мъдрите уроци на природата, за светлите и тревожни вести, които ни изпраща нашето противоречиво съвремие.
И в тази книга, излизаща в навечерието на неговия 80-годишен юбилей, поетът Георги Константинов защитава своето известно кредо: „Моят живот не е поезия, но поезията е мой живот!”

 


...Аз съм бивал с Георги Константинов на литературни срещи и зная как откликва аудиторията на неговите стихове. Диапазонът на чувствата в него е широк – той е отворен и към горчилката на националната история, и към бурните теми на днешния ден. А най-отворен е сякаш към вечната тема за любовта. Казваш си – този човек умее да обича и това е също ценно, защото този дар не е даден всекиму.

Валери Петров

 

Живея високосно. Стихотворения. Юбилейна книга на Георги Константинов


Напиши коментар


Моля въведете име

Невалидна електронна поща!


Свързани продукти