Време за двама

0 / 5 (0 гласа)


7.00 лв.

"Време за двама"
Стихотворения от  Ерик Ондрейичка
Превод от словашки Елена Арнаудова и Бойко Ламбовски

68 страници
формат 14/21,0 см.
мека подвързия
80 гр офсетова хартия


цена 7.00 лв.

 


 

Ерик Ондрейичка е роден на 1 май 1964 г. в Стария град на Братислава, където живее и работи и до днес. Завършил е Техническия университет в Братислава.
Той пише поезия повече от три десетилетия. През 2004 г. е издаден първият сборник със негови стихове „Вътрешната страна на клепачите“. Втората му книга „Танцът на вечерни снежинки“ се появява през 2006 г., „Петте съвършенства и други стихотворения“ (2008) е музикално-поетичен компактдиск, записан съвместно с музиканта Милош Железък. Следват стихосбирката за деца „Какво се крие в молива?“ (2009), „Очи и рими – нощни песни от каменния град“ (2010) и др.
През 2014 г. е публикувана двуезичната му словашко-английска стихосбирка Land of Diamonds (с второ издание през 2018 г.). Последните му книги са нова колекция от епиграми, озаглавена Happygrams (2019) и книга с метафизични стихове „Просто кажи една дума“ (2019).
Ерик Ондрейичка участвува в различни съвместни проекти с изявени словашки художници и скулптори, за чийто творби е написал стихотворения и текстове. Библиофилска книга „Молескин“ със стихотворението на Ондрейичка „Докосването“ (2014 г.), създадена от известния словашки художник Карол Феликс е едно от тези изключителни проезведения.
Стиховете на Ерик Ондрейичка често са известни и като текстове на песни, записани в над десет компактдиска. Много негови творби са включени в повече от 30 словашки и преводни антологии.
Ерик Ондрейичка е член на словашкия PEN център, Клуба на независимите писатели и е носител на национални литературни награди...

 

Съвременна словашка поезия от Ерик Ондреийчка
Превод от словашки Елена Арнаудова и Бойко Ламбовски


Напиши коментар


Моля въведете име

Невалидна електронна поща!


Свързани продукти